UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin (r) aan tafel met de Russische president Vladimir Poetin (l)
NOS Voetbal

EK-duels gewoon in Rusland ondanks WADA-advies

Bij het EK van komend jaar kan er gewoon gevoetbald worden in Sint-Petersburg. Het advies van een onderzoekscommissie van het WADA, het mondiale antidopingbureau, om Rusland zwaar te straffen na nieuwe dopingperikelen, heeft geen betrekking op het EK voetbal.

Voorzitter Aleksander Ceferin van de Europese voetbalbond UEFA heeft dat gezegd tijdens een bezoek aan de Russische president Vladimir Poetin. Tijdens het EK van komende zomer worden vier wedstrijden in Sint-Petersburg gespeeld.

Een commissie van het WADA adviseerde deze week om Rusland voor vier jaar uit te sluiten van de Olympische Spelen en andere internationale evenementen vanwege nieuw geknoei met dopinggegevens.

Maar volgens een woordvoerder van het WADA valt het EK daar niet onder: "Het EK is geen groot evenement met meerdere sporten en ook geen mondiaal toernooi, maar een regionaal toernooi rond één sport", aldus de verklaring.

WADA beslist op 9 december

De aanbevelingen van de onderzoekscommissie worden op 9 december in Parijs besproken door het uitvoerend comité van het WADA. Naar verwachting zal het advies om Rusland te schorsen, worden overgenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl