Jasper Cillessen redt op fraaie wijze op een inzet van Tammy Abraham

Champions League-groep Ajax ligt nog open na remise Chelsea en Valencia

Er is nog niets beslist in de Champions League-groep van Ajax. Valencia en Chelsea speelden woensdag met 2-2 gelijk in groep H en staan nu beide op acht punten, Ajax staat na de zege op Lille (0-2) eerste met tien punten.

Dat het in Valencia halverwege gelijk stond mocht met name Maxi Gómez zich aanrekenen, de aanvaller van de thuisploeg miste drie opgelegde kansen. Vijf minuten voor rust maakte Carlos Soler alsnog 1-0.

Chelsea sloeg echter direct terug. Mateo Kovacic verschalkte Valencia-doelman Jasper Cillessen met een schot van afstand (1-1), waarbij Cillessen er niet voor het eerst dit seizoen niet goed uitzag. De Oranje-international had even daarvoor wel goed redding gebracht op een inzet van Tammy Abraham.

Carlos Soler heeft de 1-0 gemaakt en is daar blij mee

Vijf minuten na rust zette Christian Pulisic Chelsea op poleposition, door van dichtbij binnen te tikken (1-2). De goal van de Amerikaan werd aanvankelijk afgekeurd, maar dat werd teruggedraaid door de VAR.

Garay geschorst tegen Ajax

Valencia-verdediger Ezequiel Garay was daar zo boos over, dat hij geel kreeg. De Argentijn is daardoor geschorst voor het treffen met Ajax over twee weken.

Dani Parejo kreeg een kwartier later dé kans op 2-2, uit een discutabele strafschop. Maar Kepa stopte de inzet van de Valencia-aanvoerder, die ook al miste tegen Ajax.

Acht minuten voor tijd was het alsnog raak voor Valencia, een voorzet van Daniel Wass viel via de paal binnen. Rodrigo had daarna nog de winnende voor Valencia in blessuretijd op zijn schoen, maar faalde.