Enrique stuurde assistent Moreno weg: 'Hij was niet loyaal' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Luis Enrique heeft bij zijn rentree als bondscoach van Spanje een boekje opengedaan over het vertrek van zijn voormalig assistent Robert Moreno. Enrique verklaarde tijdens een perspresentatie dat Moreno, met wie hij jarenlang samenwerkte, niet loyaal is geweest en dat hun onderlinge vriendschap voorbij is.

Enrique ontbrak de afgelopen maanden als bondscoach vanwege de ernstige ziekte van zijn dochter. Het meisje overleed in augustus. Moreno nam in die periode de taak van bondscoach over, maar wilde die positie daarna niet meer opgeven volgens Enrique.

"Hij kwam bij me thuis om te vertellen dat hij volgend jaar op het EK de bondscoach wil zijn", vertelt Enrique. "Na het toernooi wilde hij dan weer mijn assistent zijn. Ik snap zijn ambities en dat het de kans van zijn leven was. Maar naar mij toe was het niet loyaal. Ik zou zoiets nooit doen en iemand met een dergelijk karakter hoef ik niet in mijn staf."

'Wil Spaanse bond iets teruggeven'

Spanje won de laatste interland onder leiding van Moreno met 5-0 van Roemenië. Na dat duel verscheen hij niet op de persconferentie en een dag later werd bekend dat Luis Enrique terug zou keren.

Enrique: "De enige persoon die ervoor verantwoordelijk is dat Robert Moreno niet meer terugkeert, ben ik. Ambitie moet worden aangemoedigd, maar overmatige ambitie is een tekortkoming en geen deugd. Het is geen goed jaar voor me geweest, maar ik kijk vooruit en wil iets teruggeven voor het vertrouwen dat de Spaanse voetbalbond in me heeft gesteld."

STER reclame