Advocaat wil kwaliteitsinjectie voor Feyenoord: 'Moet iets gebeuren'

Dick Advocaat hoopt in de winterstop op versterking voor de Feyenoord-selectie. De 72-jarige Hagenaar zegt het niet hardop, maar het voortdurende blessureleed bij de Rotterdammers drijft hem stilaan tot wanhoop.

De trainer mist donderdagavond in de Europa League-kraker tegen Rangers FC (aftrap 18.55 uur) Rick Karsdorp, Ridgeciano Haps en Edgar Ié. Daarnaast is het meespelen van Nicolai Jørgensen zeer twijfelachtig. Het viertal was er afgelopen zondag ook niet bij tijdens het competitieduel met FC Groningen (1-1).

'Er zijn continu spelers geblesseerd'

"Ik ben hier vier weken bezig, maar er zijn continu spelers geblesseerd. Gericht trainen is dus niet aan de orde, hooguit wat accenten aanbrengen", vertelde Advocaat op de persconferentie, daarmee aangevend dat hij nog amper zijn stempel op Feyenoord heeft kunnen drukken.

Advocaat hoopt dat door de aanstelling van Frank Arnesen als technisch directeur de Feyenoord-selectie snel meer vet op de botten krijgt. De nieuwe Deense technisch directeur voorspelde dinsdag tijdens zijn officiële presentatie met een kwinkslag dat hij aan de veeleisende Advocaat een zware kluif zal krijgen.

Dick Advocaat tijdens de training in gesprek met Leroy Fer ANP

Arnesen en Advocaat werkten in de jaren negentig drieënhalf jaar samen bij PSV. "We hebben in ieder geval mensen erbij die ervoor kunnen zorgen dat we wat sterker worden", liet Advocaat weten. "Er moet toch iets gebeuren, zonder dat ik het hardop wil zeggen."

Maar dat hardop zeggen deed Advocaat dus wel. En dus voelt de Kleine Generaal de bui al hangen over zijn uitspraken. "Ik zal het straks wel weer over me heen krijgen..."

Weerzien met oude liefde

Feyenoord moet donderdag in De Kuip zien te winnen van Rangers FC om een goede kans te houden op overwintering. "Ik heb Rangers-Feyenoord gezien (1-0, red.) en toen dicteerde Rangers de wedstrijd", aldus Advocaat.

"Het wordt donderdag een zware wedstrijd. In Nederland onderschatten we de Schotse competitie, maar Celtic en Rangers hebben uitstekende ploegen met allemaal internationale spelers."

Het is voor Advocaat een prettig weerzien met de club waarmee hij twee keer landskampioen werd. "Ik heb er vier jaar gezeten. Rangers was misschien een van de mooiste periodes uit mijn leven. De club heeft iets speciaals."

Europa League - stand groep G

1. Young Boys 4-7 (6-4)
2. Rangers FC 4-7 (5-3)
3. Feyenoord 4-4 (3-4)
4. FC Porto 4-4 (3-6)

STER reclame