Zlatan Ibrahimovic poseert met het shirt van Hammarby Fotboll
NOS Voetbal

Ibrahimovic tekent bij Hammarby, als mede-eigenaar

Zlatan Ibrahimovic heeft een overeenkomst getekend met de Zweedse club Hammarby Fotboll. Niet als speler, maar als mede-eigenaar. Dat heeft Hammarby bekendgemaakt via de eigen website.

Dinsdag deelde Ibrahimovic via Instagram al een filmpje waarbij hij een Hammarby-shirt toonde waarop zijn naam stond afgedrukt. Veel mensen dachten daarom dat hij zijn voetbalcarrière zou voortzetten bij de Zweedse club, maar dat blijkt dus niet het geval.

Ibrahimovic wordt voor 25 procent eigenaar van Hammarby. Voorzitter Richard von Yxkull is verguld met het nieuws. "Om een persoon als Zlatan Ibrahimovic te verbinden aan de club, met zijn passie en winnaarsmentaliteit, voelt goed."

"Het is nog te vroeg om gedetailleerd iets te zeggen over hoe hij kan bijdragen, maar er is duidelijk een enorm potentieel in de samenwerking", aldus de voorzitter.

Ibrahimovic onder de indruk van Hammarby

Ibrahimovic komt zelf uit de opleiding van Malmö FF. Maar hij blijkt ook veel sympathie voor Hammarby te hebben. "Ik heb de club en de gepassioneerde fans altijd leuk gevonden. Bovendien ben ik onder de indruk van wat de club de afgelopen jaren heeft gedaan, zowel op als buiten het veld."

Bij de fans van Malmö viel het nieuws over Zlatans nieuwe avontuur niet zo goed:

Zlatan kiest voor Hammarby en krijgt in Malmö toiletbril op zijn hoofd

Hammarby eindigde afgelopen seizoen als derde in de Zweedse competitie, met evenveel punten als Malmö en één punt achter kampioen Djurgarden.

Het is nog altijd niet duidelijk waar Ibrahimovic zijn sportieve loopbaan zal vervolgen. De spits heeft na zijn vertrek bij LA Galaxy meermalen laten doorschemeren te willen blijven voetballen. Onder andere Bologna en AC Milan zouden geïnteresseerd zijn, maar tot dusver heeft de Zweedse superster nog nergens zijn handtekening gezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl