NOS Voetbal

De 'baas van Feyenoord' laat zich even zien: 'Behoorlijke weg af te leggen'

Hoe machtig is president-commissaris Van Bodegom bij Feyenoord?

Hij is als president-commissaris de belangrijkste beleidsbepaler van Feyenoord, toch komt Toon van Bodegom zelden in de publiciteit. Gisteren deed hij dat wel bij de presentatie van algemeen directeur Mark Koevermans en technisch directeur Frank Arnesen.

Hoe machtig is Van Bodegom eigenlijk? "Ik ben toezichthouder. Voor mij is het heel belangrijk dat er een directie is die het bewind voert. We zitten goed met elkaar op één lijn over de te volgen koers. Dat werkt erg makkelijk."

Als we naar de resultaten kijken, dan hebben we een behoorlijke weg af te leggen. Dat kun je niet ontkennen.

Toon van Bodegom

Feyenoord was lange tijd stuurloos, maar naar eigen zeggen leverde dat Van Bodegom geen frustraties op. "We hebben heel veel dingen gedaan die nooit zichtbaar waren. Wat misschien ook niet altijd zichtbaar is: het is hier heel fijn werken binnen de club."

Ook raakte de president-commissaris niet in paniek van het mislopen van droomkandidaat Robert Eenhoorn als algemeen directeur ("dat is niet afgeketst, het is nooit concreet geweest") of de haperende jeugdopleiding ("dat ligt nu bij Frank Arnesen, maar we zullen nooit perfect zijn").

Rooskleurige toekomst

Van Bodegom realiseert zich echter wel degelijk dat er werk aan de winkel is. Feyenoord staat momenteel slechts tiende in de eredivisie.

"We zitten in een transformatie. Als we naar de resultaten kijken en naar waar we staan, dan hebben we een behoorlijke weg af te leggen. Dat kun je niet ontkennen. Maar daar hebben we heel veel vertrouwen in. De toekomst zien we rooskleurig tegemoet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl