Sam Ward ligt met bebloed hoofd op de grond nadat hij door een bal is geraakt tijdens het duel met Maleisië
NOS Sport

Dreigende blindheid na harde klap kan Wards olympische droom niet verstoren

De Britse hockey-international Sam Ward is aan één oog blind geraakt nadat hij begin deze maand een bal hard in zijn gezicht had gekregen. Dat gebeurde tijdens de gewonnen olympische play-offwedstrijd van Groot-Brittannië tegen Maleisië. Ondanks de zware blessure zegt Ward er alles aan te doen om terug te keren op het hockeyveld.

De 28-jarige Ward had op 3 november al twee keer gescoord tegen Maleisië toen het noodlot toesloeg. De aanvaller kreeg een bal tegen zijn hoofd, waardoor hij meerdere gezichtsbreuken opliep en het netvlies in zijn linkeroog zwaar beschadigd raakte. Zijn wang moest operatief worden gereconstrueerd.

Het zicht in zijn linkeroog is Ward sindsdien kwijt. "De artsen hebben me verteld dat de schade aan het netvlies deels permanent is", aldus Ward. "Misschien komt het zicht voor een deel terug, maar dat zal niet snel gebeuren en het is de vraag of het voldoende zal zijn om terug te keren in het internationale hockey."

Toch geeft Ward de moed niet op: "Het is een bittere pil om te slikken, maar ik geef niet zomaar op en ga alles doen wat ik kan om er bij de Spelen in Tokio bij te zijn."

Ward maakte in 2014 zijn debuut als international en heeft in 126 wedstrijden voor Groot-Brittannië en Engeland 72 keer gescoord. Hij kwam onder meer in actie bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016 en het EK in 2017.

Groot-Brittannië plaatste zich voor de Olympische Spelen in Tokio door beide play-offduels met Maleisië te winnen: 4-1 en 5-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl