EPA

Zangeres Taylor Swift heeft Michael Jackson overtroffen als succesvolste artiest ooit bij de American Music Awards.

Swift werd bij het prestigieuze Amerikaanse muziekgala in Los Angeles onder meer verkozen tot artiest van het jaar en artiest van het decennium. Ook kreeg ze de prijs voor het beste album. De 29-jarige Amerikaanse won in haar carrière nu 29 American Music Awards; vijf meer dan Jackson.

Noodkreet

In aanloop naar de American Music Awards was er nog rumoer rond Swift. Anderhalve week geleden verstuurde ze via sociale media een noodkreet: ze zou van haar oude platenlabel tijdens de prijzenceremonie geen medley mogen zingen met daarin haar oude hits.

Het platenlabel sprak die beschuldiging met klem tegen en nodigde haar uit voor een gesprek. Tijdens de show zong Swift afgelopen nacht 'gewoon' haar oude nummers. Bij het in ontvangst nemen van de prijzen refereerde ze niet direct aan het conflict. Ze sprak over een "goed, maar erg ingewikkeld" jaar.

Bekijk hieronder hoe Swift de prijs voor artiest van het decennium in ontvangst neemt:

Zangeres Billie Eilish werd bij de prijzenshow uitgeroepen tot beste nieuwe artiest. Zij brak dit jaar door met haar megahit Bad Guy en werd vorige week genomineerd voor zes Grammy Awards. De 17-jarige Eilish is bij het Grammy-gala in januari straks de jongste ooit die kans maakt op prijzen in de vier meest prestigieuze categorieën.

Ook een album waar de Nederlandse producer Roselilah aan meewerkte, is genomineerd voor een Grammy Award. Ze maakte een beat voor een liedje op het album I Am > I Was van de Amerikaanse rapper 21 Savage.

STER reclame