NOS Voetbal

VVV-Venlo boekt eindelijk weer een zege, FC Twente is de klos

Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo - FC Twente

Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Jay Driessen, die in ieder geval tot de winterstop de honneurs waarneemt in Venlo, heeft VVV in eigen huis met 2-1 gewonnen van FC Twente. Daarmee komt niet alleen een eind aan de reeks van zeven competitienederlagen, de Venloërs passeren ook ADO Den Haag op de ranglijst.

Na tien nederlagen in dertien eredivisieduels en de bekeruitschakeling door de amateurs van Groene Ster moest coach Robert Maaskant twee weken geleden het veld ruimen bij de nummer zeventien van de ranglijst. Met een frisse wind hoopte de directie van VVV het elftal van nieuw elan te voorzien.

Op de lat

Daar kwam in het eerst half uur tegen FC Twente nog niet veel van terecht. De Tukkers, elfde met twee keer zoveel punten (achttien) als VVV, waren het gevaarlijkst en stonden twee keer op het punt de score te openen.

De indraaiende bal van Keito Nakamura vanaf de punt van het strafschopgebied stierf echter in schoonheid op de lat en bij een scrimmage wist Haris Vuckic noch Javier Espinosa de bal het beslissende zetje te geven.

Elia Soriano kopt VVV-Venlo naar 2-0

VVV verscheen maar mondjesmaat dreigend voor het Twente-doel, maar gooide in de 34ste minuut plots alle schroom van zich af. Een prachtige aanval over veel schijven eindigde bij Peter van Ooijen die koel afrondde. Twee minuten later was het opnieuw raak, toen Tobias Pachonik de bal bij de eerste paal legde en Elia Soriano in de korte hoek binnenknikte.

Behendig

Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de marge van twee doelpunten. Kort voor rust bediende Aitor Cantalapiedra spits Vuckic, die behendig Steffen Schäfer uitkapte en zijn achtste competitietreffer liet aantekenen.

Na rust was de eerste grote scoringskans voor Twentenaar Joel Latibeaudiere, maar daarna moest zijn doelman Joël Drommel een paar keer ingrijpen om een grotere achterstand te voorkomen. Vooral de redding op de inzet van Soriano van dichtbij mocht er wezen.

FC Twente stelde daar weinig tot niets meer tegenover, al had Vuckic kort voor het eindsignaal het thuispubliek nog een kater kunnen bezorgen. Zijn uithaal verdween echter in de tribunes in plaats van tegen de touwen.

Driessen over zijn aanpak: 'Vooral gehamerd op de positieve dingen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl