Frédérique Matla scoorde vier keer voor Den Bosch tegen Victoria

Hockeysters Den Bosch en SCHC halen uit, dure nederlaag Kampong

Het programma in de hockeyhoofdklasse bij de vrouwen leek weinig ruimte te bieden voor verrassingen en in de bovenste regionen bleven die ook inderdaad uit in speelronde twaalf. Grote verliezer was - letterlijk en figuurlijk - Kampong, dat door de thuisnederlaag tegen Hurley het gat met de topvier groter zag worden.

Den Bosch handhaafde zich moeiteloos aan kop door een 7-1 uitzege op het laaggeklasseerde Victoria. De Brabantse hockeysters lieten al snel merken zich geen problemen op de hals te willen halen in Rotterdam. Er waren pas twee minuten gespeeld toen Lidewij Welten al de score opende voor de gasten en amper vijf minuten later verzilverde Frédérique Matla een strafcorner: 0-2.

Na rust sloeg Matla nog drie keer toe (twee strafcorners en een strafbal), voordat Pleun van der Plas het halve dozijn volmaakte voor Den Bosch. Bente Sluyter mocht in de slotfase de eer redden voor Victoria, waarna Welten ook voor het slotakkoord zorgde.

Ook SCHC haalt uit

SCHC bleef vorige week op eigen veld tegen Kampong op 1-1 steken, maar wist vandaag wel vlotjes af te rekenen met Pinoké, een andere subtopper. Ook de vrouwen uit Bilthoven kwamen al in de beginfase op voorsprong. Pien Dicke stond in de vierde minuut op de juiste plaats om haar tiende doelpunt van het seizoen te laten aantekenen.

Yibbi Jansen, de strafcornerspecialiste van SCHC

Pinoké had pech bij een inzet van Sian Keil op de paal en moest vervolgens toezien hoe SCHC via Sarah Jaspers en een strafcorner van Xan de Waard uitliep naar 0-3. Net voor rust deed Keil met een hoog gepushte strafcorner wat terug namens de Amsterdamse ploeg.

Veel baatte die tegentreffer Pinoké niet. In de tweede helft liep SCHC dankzij twee strafcorners van Yibbi Jansen, een fraaie individuele actie Kyra Fortuin en treffers van de jonge Mette Winter en Laurien Leurink uit naar een eclatante 1-8.

Zeperd Kampong

Kampong liep tegen een zeperd aan tegen Hurley: 1-2. In het derde kwart dachten de Utrechtse vrouwen de ban in hun voordeel te breken door op 1-0 te komen dankzij een tip-in van Lisa Gerritsen, maar Joelle Ketting zette de gelijkmaker op het bord waarna Lieke van Wijk bij een strafcorner succes had met een sleeppush.

Uitslagen hoofdklasse vrouwen

Bloemendaal - Oranje-Rood 0-2
Kampong - Hurley 1-2
Laren - HGC 3-1
Pinoké - SCHC 1-8
Victoria - Den Bosch 1-7
HDM - Amsterdam 0-2

Stand hoofdklasse vrouwen

gesp-ptn gesp-ptn
1. Den Bosch 12-30 7. Hurley 12-17
2. SCHC 12-28 8. HDM 12-16
3. Amsterdam 12-25 9. Laren 12-13
4. Oranje-Rood 12-23 10. Bloemendaal 12-11
5. Pinoké 12-18 11. Victoria 12-4
6. Kampong 12-17 12. HGC 12-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl