Rugbyers zetten reuzenstap met winst op Duitsland

Rugbyers veel te sterk voor Duitsland

De Nederlands rugbyers hebben in de Europe Trophy een belangrijke overwinning geboekt op Duitsland. In Heidelberg won de ploeg van bondscoach Zane Gardiner met 37-7 van de voornaamste concurrent op de eindzege.

Nederland had al vijftien jaar niet meer gewonnen van Duitsland, dat afgelopen zomer degradeerde uit de Europe Championship, het op een na hoogste niveau in Europa. De belangrijkste competitie is de Six Nations. Dat is echter een gesloten competitie zonder promotie of degradatie.

Jordy Hop zette Oranje in de tiende minuut op voorsprong met een try, waarna David Weersma de conversie maakte. Al snel kwamen de Duitsers op gelijke hoogte met een try en conversie (7-7), voordat Weersma er halverwege de eerste helft met een penalty voor zorgde dat Nederland met een voorsprong (7-10) de rust in ging.

Slotminuut

In de tweede helft liep Oranje gestaag uit naar 7-30 door try's van Jasey van Kampen en Ross Bennie-Coulson en de rake trappen van Weersma (twee keer conversie en twee keer penalty). In de slotminuut kregen de Duitsers nog een penalty try tegen die de eindstand op 7-37 bepaalde.

Twee weken geleden begon Nederland aan de Europe Trophy met een 64-8 overwinning op het gepromoveerde Oekraïne. Met twee overwinningen gaat de ploeg voorlopig aan de leiding in het klassement, waarvan de winnaar een promotie-/degradatiewedstrijd mag spelen voor een plek in de Europe Championship.