Een trein met de kapotte ruit in Breda ANP

De twee 15-jarige jongens die verdacht worden van het beschieten van twee treinen in Noord-Brabant, worden vervolgd voor vernieling en verboden wapenbezit. Justitie kiest hiervoor vanwege de ernst van het feit en de schade die is aangericht aan twee treinen. Ze moeten binnenkort voor de kinderrechter verschijnen.

Eerder vanavond werden de twee jongens uit Dorst en Breda vrijgelaten uit de cel. Ze werden gisteravond in Dorst aangehouden na een tip van een getuige, die jongens had gezien met mogelijk een vuurwapen. Ze hadden bij de aanhouding balletjespistolen en een gasdrukpistool met stalen kogels bij zich. Die zijn in beslag genomen.

Wilde Westen

In beide treinen raakte niemand gewond, omdat de binnenruiten van het dubbelglas niet sneuvelden. De ene trein werd met vijf kapotte ramen in Breda stilgezet, de andere trein kwam op station Eindhoven aan met een kapotte ruit. De treinen reden ongeveer tegelijkertijd op hetzelfde traject, in tegenovergestelde richting. Volgens de NS loopt de schade in de tienduizenden euro's.

NS-topman Roger van Boxtel reageerde vanochtend woedend op de beschieting. Hij noemde het "het Wilde Westen" en stelde voor dat de daders een maand bij de NS kunnen werken. Zo kunnen ze zich "realiseren wat ze aangericht hebben", zei hij.

De getroffen trein werd op station Breda ontruimd:

Treinen beschoten

STER reclame