Het werd wel weer eens tijd voor een competitiezege bij Tottenham Hotspur
NOS Voetbal

Met Mourinho aan het roer boekt Tottenham eerste competitiezege in 55 dagen

Of bij Tottenham Hotspur sprake is van het José Mourinho-effect of simpelweg een 'nieuwe manager-boost' moet nog blijken, feit is wel dat de Londenaren onder Mourinho voor het eerst in 55 dagen wonnen in de Premier League: 2-3 bij West Ham United.

Mourinho volgde deze week de veelgeprezen Mauricio Pochettino op bij de Spurs, nadat de resultaten onder de Argentijn van kwaad tot erger waren gegaan. De laatste competitiezege dateerde alweer van 28 september, waarna twee nederlagen en drie gelijke spelen volgden, resulterend in een beschamende veertiende plek op de ranglijst.

In uitduels duurde het wachten op drie punten nog veel langer, op 20 januari(!) nam Tottenham voor het laatste drie punten mee terug naar huis. Sindsdien volgden twaalf uitwedstrijden zonder zege.

Nieuwe manager, nieuw elan

Een nieuwe manager resulteert vaak in nieuw elan, in ieder geval op de korte termijn, en bij Mourinho en Spurs was dat niet anders. Dankzij goals van Son Heung-min, Lucas Moura en Harry Kane liep de ploeg soepel uit naar een dikverdiende 0-3 voorsprong.

Son Heung-min en Harry Kane tekenen beiden voor een goal

West Ham United drong in de slotfase vervolgens flink aan, maar kwam mede vanwege een terecht afgekeurde goal niet verder dan eretreffers van Michail Antonio en Angelo Ogbonna (2-3).

Over 90 minuten bekeken was Tottenhams zege verdiend, iets dat fans van de club uit Noord-Londen vertrouwen zal geven voor de toekomst. Al is een kanttekening op zijn plaats.

Zwakke reeks

West Ham United is namelijk bezig aan een nog zwakkere reeks dan Tottenham tot vandaag en coach Manuel Pellegrini geldt als een van de topfavorieten om de volgende Premier League-manager te worden die zijn baan verliest.

Winnen van de 'Hammers' is dus voor de Spurs mooi meegenomen, zeker in de eerste wedstrijd onder een nieuwe trainer, maar het zal moeten blijken of het een garantie is voor een gouden toekomst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl