NOS Sport

De Vries teruggezet na knappe zevende plek in tweede race Formule E

Formule E: De Vries werkt zich knap naar voren

Nyck de Vries is door tijdstraffen van de zevende naar de zestiende plaats afgezakt in de uitslag van de tweede race van de Formule E in Saudi-Arabië.

Robin Frijns finishte helemaal niet, hij crashte halverwege. Alexander Sims won de race.

De Vries was na een knappe inhaalrace als zevende geëindigd, maar kreeg na afloop tijdstraffen voor een probleem met zijn auto en een onreglementaire inhaalactie. In totaal kreeg hij 29 seconden tijdstraf.

De coureur van Mercedes-Benz was de race vanaf de laatste plek gestart door een slechte kwalificatie.

De Vries, die debuteert in de elektrische raceklasse, was naar eigen zeggen te gretig geweest. Hij schampte de muur met zijn bolide waardoor zijn kansen op een goede kwalificatietijd verdwenen.

Door verschillende crashes in de race, straffen bij zijn concurrenten en een paar goede inhaalacties van de 24-jarige coureur, kwam De Vries uiteindelijk als zevende over de streep.

Aan die knappe prestatie hield hij door de tijdstraffen uiteindelijk geen punten voor het kampioenschap over.

Frijns crasht

Frijns, naast De Vries de tweede Nederlander die dit seizoen actief is in de Formule E, startte zaterdag vanaf de dertiende plek en wist zich zelfs op te werken naar de vierde positie.

Twintig minuten voor tijd crashte de 28-jarige Limburger echter door een eigen stuurfout en was het podium definitief uit zicht.

Het was voor de ploeg van Frijns, Virgin Racing, sowieso geen gelukkige dag. Eerder in de race zag Frijns zijn ploeggenoot Sam Bird de muur invliegen.

Bird won op vrijdag nog de openingsrace van het Formule E-seizoen, Frijns werd vijfde.

Formule E: hoe gaat het er in deze klasse aan toe?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl