Joost Luiten

Luiten blijft zich verbeteren bij miljoenentoernooi in Dubai

Joost Luiten heeft flinke progressie geboekt in de derde ronde van het World Tour Championship, het slottoernooi van de Europese tour. De golfer wist vrijdag, ondanks een minder goede start, te stijgen van plek 41 naar plek 32 en zaterdag zette hij die goede lijn voort.

Na een ronde van -4 (vijf birdies en een bogey) klom hij op naar de twintigste plaats in het klassement van het toernooi, waaraan alleen de eerste vijftig golfers van de Europese ranglijst meedoen. Op het spel in Dubai staat een hoofdprijs van drie miljoen dollar (zo'n 2,7 miljoen euro), de totale prijzenpot is gevuld met acht miljoen dollar (bijna 7,3 miljoen euro).

Twee koplopers

De Fransman Mike Lorenzo-Vera deed goede zaken en wist zijn koppositie vast te houden. Hij zag echter wel Jon Rahm langszij komen. De Spanjaard tekende voor een ronde van -6 en maakte zodoende zijn achterstand van drie slagen goed op Lorenzo-Vera, die net als op vrijdag met een bogey zijn ronde afsloot.

Lorenzo-Vera en Rahm staan op 201 slagen en hebben twee slagen voorsprong op Rory McIlroy. De Noord-Ier liep zaterdag de beste ronde: -7.