ANP
NOS Nieuws

'Man die vrouwen vanuit SUV neerstak door politie in de val gelokt'

De politie heeft in de zoektocht naar de 'SUV-steker' een gok genomen door de verdachte uit te nodigen voor een gesprek. René V. werd op dat moment stiekem gefilmd en agenten hoopten dat zijn reactie hun meer zou vertellen, blijkt uit een reconstructie van De Telegraaf.

Agenten vermoedden dat V. verantwoordelijk was voor meerdere mesaanvallen op vrouwen in Noord-Holland. Hij was in beeld gekomen nadat een slachtoffer een kenteken had genoteerd van de dader. Uit V.'s telefoongegevens bleek verder dat hij in de buurt van de aanvallen was geweest.

Dat was niet voldoende om hem aan te houden, maar wel genoeg om opname-apparatuur in zijn auto te mogen plaatsen. Dankzij gps, camera en microfoon kon de politie V. volgen en zag men uiteindelijk dat hij met een mes rondreed. "Toen wisten we dat we de goede hadden en snel moesten ingrijpen", zegt een rechercheur in de krant.

We denken dat jij ermee te maken hebt.

Rechercheur tegen de verdachte

De vrees was nog altijd echter dat V. wegens gebrek aan bewijs meteen weer vrijgelaten moest worden. Daarop nam de politie de gok om V. te bellen terwijl hij in de auto werd opgenomen. "We denken dat jij ermee te maken hebt", vertelt de rechercheur die V. uitnodigt naar het bureau te komen.

Agenten zagen dat V. onmiddellijk na het gesprek zijn vriendin opbelt. "Mijn hele leven naar de kanker. Oh my God, ik word verdacht van de steekincidenten", vertelt hij haar in paniek.

Bekentenis

De vrouw reageert verbijsterd en dringt er bij hem op aan de waarheid tegen haar te spreken. "Je zweert me dat je er niets mee te maken hebt?", zegt ze, en: "Geef antwoord."

"Schat, het spijt me", vervolgt de krant het transcript van de video. "Ben je schuldig ja of nee?", dringt zijn vriendin verder huilend aan, terwijl agenten meeluisteren. Huilend bekent hij: "Ja, het spijt me."

Met de uitspraak op beeld weten de agenten V. binnen een dag tot een bekentenis te krijgen. Eerder deze maand werd hij tot zes jaar cel en tbs veroordeeld, zoals het OM had geëist. Hij verklaarde eerder al de vrouwen schrik aan te hebben willen jagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl