Joost Luiten
NOS Sport

Golfer Luiten kan drie miljoen dollar winnen: 'Leeft toch wel bij de spelers'

Joost Luiten kan deze week drie miljoen dollar aan prijzengeld verdienen als hij het World Tour Championship in Dubai wint. Hij is het prestigieuze slottoernooi van de Europese tour echter niet best begonnen.

De 33-jarige Rotterdammer liep de eerste ronde in 74 slagen, dat zijn er twee meer dan het baangemiddelde (+2). Het levert hem een plek in de achterhoede op. De Fransman Mike Lorenzo-Vera leidt na een ronde van 63.

Lachen om miljoenen

Alleen de beste vijftig golfers van de Europese ranglijst spelen het World Tour Championship. Stiekem droomt Luiten, die al voor het tiende jaar op rij meedoet, al van de te winnen miljoenen.

"Niemand die hier speelt, is vanwege het geld met golf begonnen. Maar die eerste prijs leeft toch wel bij de spelers, omdat het een recordbedrag is. Er wordt vooral een beetje lacherig over gesproken", meldt hij op zijn website.

Op de Europese jaarranglijst staat Luiten 26ste na zijn plek in de top-10 zondag bij de Nedbank Challenge. Als hij na deze week nog steeds in de top-30 staat, levert hem dat een ticket voor het Brits Open (een van de vier majors) van volgend jaar op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl