Gerardo Parra met de World Series-trofee en zijn pluchen talisman Getty Images
NOS Sport Honkbal

MLB-kampioen Washington Nationals voortaan zonder 'Baby Shark'

Hij stond aan de basis van de grootste honkbaltriomf die de inwoners van de Amerikaanse hoofdstad ooit gezien hadden. Niet dat Gerardo Parra behoorde tot de beste spelers van de Washington Nationals. Maar toonaangevend was hij wel.

De 32-jarige Venezolaanse buitenvelder was namelijk degene die op aandringen van zijn tweejarige dochtertje het kinderliedje Baby Shark introduceerde bij de Nationals. Op dat moment was zijn ploeg ver verwijderd van deelname aan de playoffs.

Maar met het pluchen haaitje als pluizige talisman schopten de Nationals het tot de World Series. En in die zinderende serie werd Houston Astros met 4-3 verslagen.

Met de kampioensring aan zijn vinger trekt de geestelijk vader van Baby Shark de deur achter zich dicht. Gerardo Parra gaat volgend seizoen namelijk spelen in de Japanse competitie.

Yomiuri Giants uit Tokio heeft Parra voor minimaal een seizoen gecontracteerd, zo meldt de club op zijn website. Volgens de Washington Post gaat de 32-jarige Parra zo'n 2,5 miljoen dollar (zo'n 2,3 miljoen euro) verdienen voor een seizoen. Als hij er nog een jaar aan vastplakt, dan krijgt hij zelfs 3 miljoen dollar (2,7 miljoen euro) voor een seizoen.

Parra speelde tien jaar in de Major League voor Arizona Diamondbacks (2009-14), Milwaukee Brewers (2014-15), Baltimore Orioles (2015), Colorado Rockies (2016-18), San Franciso Giants (2019) en Washington Nationals (2019).

Daarin sloeg hij 88 homeruns.

STER reclame