LeBron James in actie tegen Oklahoma City Thunder Getty Images
NOS Sport Basketbal

James zet unieke score neer en noteert tegen elk NBA-team dubbele cijfers

LeBron James heeft in de met 112-107 gewonnen wedstrijd tegen Oklahoma City Thunder een nieuwe mijlpaal in zijn imposante carrière bereikt. De forward van Los Angeles Lakers kwam met 25 punten, elf rebounds en tien assists op drie onderdelen in de dubbele cijfers: een zogeheten triple-double.

En dat was voor het eerst tegen Oklahoma City, waardoor de 34-jarige Amerikaan nu de eerste speler is in de historie van de NBA die tegen alle 30 teams in de Amerikaanse basketbalcompetitie een triple-double heeft laten noteren.

Mede dankzij de prestaties van James boekten de Lakers de vijfde zege op rij. James was echter niet de topscorer van de avond. Hij moest die eer laten aan ploeggenoot Anthony Davis, die 34 punten voor zijn rekening nam.

Houston Rockets-speler Russell Westbrook kan dit seizoen James overigens nog evenaren, wanneer hij ook tegen Oklahoma City (het team waar hij elf seizoenen speelde) een triple-double weet te maken.

Golden State wint weer eens

Golden State Warriors maakte dinsdag een eind aan de langste verliesreeks sinds 2012. Na zeven nederlagen was de kampioen van 2015, 2017 en 2018 in Memphis met 114-95 te sterk voor de Grizzlies.

STER reclame