Sanne Vermeer ANP
NOS Sport Judo

Zware blessure judoka Vermeer laat Spelen uit zicht verdwijnen

De 21-jarige judoka Sanne Vermeer mist zo goed als zeker de Olympische Spelen van volgend jaar. Vermeer heeft een zware blessure aan haar hamstring opgelopen en is daarmee zo'n zes tot negen maanden uitgeschakeld. "Het is is moeilijk te bevatten wat er is gebeurd," zegt Vermeer op de website van de judobond.

De Friezin blesseerde zich afgelopen weekend, tijdens wedstrijden in Portugal. Nader onderzoek in het ziekenhuis in Ede wees vervolgens uit dat de linkerhamstring van de judoka is afgescheurd.

Vermeer: "Dit jaar verliep tot nu toe supergoed. In één klap komt daar vroegtijdig een einde aan. Het enige wat ik kan doen, is me volledig focussen op mijn revalidatie en nog sterker terugkomen."

Vermeer streed in de klasse tot 63 kilogram met de 29-jarige Juul Franssen om een ticket naar de Olympische Spelen in Tokio. Maar nu Vermeer zes tot negen maanden is uitgeschakeld, kan ze geen punten verdienen voor de wereldranglijst. Op basis van die punten worden de tickets voor Tokio uiteindelijk verdeeld.

Op die wereldranglijst staat Franssen momenteel op de vijfde plek en Vermeer op de negende. Het is niet toegestaan meerdere judoka's van één land in dezelfde categorie af te vaardigen, het aantal punten zal moeten bepalen wie er naar de Spelen mogen.

Het lijkt er zodoende op dat Franssen zich kan gaan klaarmaken voor haar eerste Spelen, volgend jaar zomer.

Eerder dit jaar verloor Vermeer nog van Franssen de strijd om de bronzen medaille op het WK in Tokio:

Franssen wint brons na partij tegen Vermeer

STER reclame