De Ruijter Fotografie

In Sint Willebrord is vanavond een cocaïnewasserij ontdekt. Zes mannen zijn aangehouden. Ook vond de politie een flinke hoeveelheid cocaïne.

De politie kreeg vanmiddag een melding dat er een vreemde lucht hing in de omgeving van de Dorpsstraat. In het oppervlaktewater werden resten drugsafval gevonden. De agenten kwamen vervolgens uit bij een loods waar de wasserij zat.

In eerste instantie trof de politie niemand aan. Maar na enkele uren, renden volgens Omroep Brabant plotseling twee mannen naar buiten. Zij zijn aangehouden. In totaal werden er zes verdachten opgepakt, in de leeftijd van 29 tot 58 jaar. Een aantal van hen heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Ze zijn allemaal in een overall gehesen om de sporen op hun kleding intact te houden.

In totaal werden er zes verdachten opgepakt:

Cocaïnewasserij ontdekt in Sint Willebrord, zes arrestaties

In de loods is de hele avond onderzoek gedaan door de politie. Er zijn zakken vol met kleding en andere sporen veiliggesteld. Daarnaast is een landelijk team opgeroepen dat gespecialiseerd is in drugslabs. Ook burgemeester Marjolein van der Meer van de gemeente Rucphen kwam een kijkje nemen.

De brandweer was ter plaatse om het terrein te verlichten. Ook heeft de brandweer het riool schoongespoten. De omgeving is voorlopig afgezet voor het onderzoek. Volgens de politie zal het onderzoek en de ontmanteling van de cocaïnewasserij nog flink wat tijd kosten.

Cocaïnewasserij

Een wasserij wordt gebruikt bij drugssmokkel. Om de drugs ongezien te kunnen smokkelen, wordt er een soort pasta van gemaakt, die vervolgens weer verwerkt wordt in andere materialen. Dat kan bijvoorbeeld kleding zijn of shampoo. In de wasserij wordt met behulp van chemicaliën de drugs er weer uitgehaald.

STER reclame