Oranje-international en speelster van Betis Sevilla Merel van Dongen was nauw betrokken bij de staking
NOS Voetbal

Voetbalsters Spanje weer aan de slag: 'Staking heeft doel bereikt'

De staking in de Spaanse voetbalcompetitie voor vrouwen is voorbij. "De staking heeft zijn doel bereikt", stelt de spelersvakbond AFE, die de onderhandelingen voerde namens de voetbalsters. "En dat was het zichtbaar maken van de problemen van onze collega's."

Spelersvakbond AFE meldt dat een akkoord aanstaande is over de arbeidsvoorwaarden. Daarom is de staking tot in ieder geval 20 december opgeschort. Afgelopen weekeinde gingen de wedstrijden in de hoogste klasse vanwege de staking niet door.

Minimum inkomen

De voetbalsters vinden onder meer dat ze op jaarbasis minimaal 16.000 euro bruto zouden moeten verdienen en eisen ook betere arbeidsvoorwaarden, waaronder ontslagbescherming in geval van zwangerschap.

Volgens de vakbond heeft het Spaanse ministerie van Werkgelegenheid een voorstel gedaan, waar de meerderheid van de aangesloten speelsters zich in kan vinden.

Oranje-international Merel van Dongen (Real Betis) was een van de meest uitgesproken voorstanders van de staking. Ook Sari van Veenendaal (Atlético Madrid), Lieke Martens en Stefanie van der Gragt (FC Barcelona) spelen in de hoogste Spaanse divisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl