MediaTV

Een man is vanmiddag doodgestoken in het Rotterdamse stadsdeel Hoogvliet na een uit de hand gelopen ruzie. Er is een verdachte aangehouden, het gaat om een 50-jarige man uit Hoogvliet.

Het incident gebeurde rond 15.20 uur in de hal van ouderencomplex De Kulk. Dat is bij winkelcentrum Hoogvliet. Er werd nog een traumahelikopter opgeroepen, maar de man overleed ter plaatse.

Een verslaggever van RTV Rijnmond zegt dat in de flat behalve ouderen ook mensen van zorginstelling Pameijer wonen. Het zou gaan om mensen met psychische problemen.

Verdachte was bekende van hulpverleners

Buurtbewoners zeggen tegen de regionale omroep dat zowel het slachtoffer als de verdachte cliënt van de zorginstelling is. De politie kan dat nog niet bevestigen. De politie zegt wel dat de verdachte bekend is bij de hulpverlening. Het is nog onduidelijk wie het slachtoffer is.

Wat de aanleiding voor de ruzie tussen de mannen was, is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek en heeft de omgeving afgezet met linten.

Beveiliging

In de serviceflat was sinds een maand beveiliging ingesteld. Aanleiding waren eerdere incidenten. Ook vandaag was er een beveiliger aanwezig, maar die kon het toch niet voorkomen, zegt directeur Zakaria El-khetabi van Woonbron, de beheerder van de flat. Ook medewerkers van Woonbron die aanwezig waren, konden niets meer doen.

STER reclame