Ronald Koeman voldoet aan de criteria om coach van Barcelona te worden, zegt de technisch directeur van de club
NOS Voetbal

Technisch directeur Barcelona: 'Koeman voldoet aan criteria voor trainer'

Bondscoach Ronald Koeman staat op het korte lijstje met potentiële opvolgers van Barcelona-coach Ernesto Valverde, die een aflopend contract heeft. Dat heeft Éric Abidal, de technisch directeur van de club, gezegd tegen de Spaanse sportkrant El Mundo Deportivo.

"Koeman kan een coach zijn die voldoet aan de criteria. De lijst met trainers die naar Barça zouden kunnen komen is zeer kort", liet Abidal optekenen.

Clausule

Vorige maand kwam via technisch directeur Nico-Jan Hoogma naar buiten dat Koeman een clausule in zijn contract heeft waarin staat dat hij het Nederlands elftal onder bepaalde voorwaarden mag verruilen voor FC Barcelona.

Koeman was niet blij dat het nieuws via een 'slip of the tongue' van Hoogma naar buiten kwam, maar bevestigde het nieuws wel. "Er is na het EK een evaluatiemoment", aldus Koeman. "Ik kan weg voor één club, dat staat ook in de clausule. Ik kan ook rustig zeggen dat ik voor geen andere club wegga."

De 56-jarige Koeman tekende in februari 2018 een contract tot en met het WK van 2022 bij de KNVB. Afgelopen zaterdag plaatste hij zich met Oranje voor het EK van volgend jaar.

Blijft Valverde nog een seizoen?

De huidige trainer van FC Barcelona, Ernesto Valverde, kan nog besluiten om zijn contract bij de Spaanse landskampioen met een jaar te verlengen. Als de trainer en de club daar oren naar hebben, moet dat uiterlijk in maart worden besloten.

Ernesto Valverde heeft een aflopend contract bij Barcelona

Op de vraag aan Abidal wie hij denkt dat er volgend seizoen op de bank zal zitten bij Barcelona, antwoordt hij: "Het zal toch Ernesto (Valverde, red.) zijn omdat hij al een contract heeft."

"Er is geen twijfel daar", vervolgt Abidal. "Ik steun de coach, houd hem op de hoogte over de situatie, hoe de spelers denken, hoe we over hem denken. Vanuit daar zal de club of hij de beslissing nemen. Hoewel we altijd voorbereid moeten zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl