Max Verstappen wint GP Brazilië
NOS Sport

Verstappen: 'Nu derde plaats in WK-klassement proberen vast te houden'

De zware teleurstelling van vorig jaar toen Esteban Ocon hem in Brazilië van de zege beroofde, werkte Max Verstappen zondag weg door een dominant weekeinde op het circuit van Interlagos winnend af te sluiten.

Na een weergaloze race, met mooie inhaalacties, razendsnelle pitstops, een goede strategie en een bolide met meer dan voldoende snelheid om lastige situaties op te lossen, kwam hij net als in de drie kwalificatiesessies op zaterdag als winnaar uit de strijd. "Ik heb vandaag een hoop lol gehad", gaf een blije Max Verstappen toe.

Trage Kubica

Verstappen maakte er een geweldig spektakel van. Vertrokken van poleposition wist hij dat twee pitstops noodzakelijk zouden worden. Bij de eerste pitstop zat de trage Robert Kubica (Williams) hem in de weg, maar met een mooie inhaalactie herstelde Verstappen de pikorde. Later, na de tweede stop, liet hij eenzelfde fraaie manoeuvre zien ten opzichte van Lewis Hamilton.

"Ik denk dat ik daar Hamilton mee verraste. Hij reageerde niet eens", zei Verstappen over het tweede, cruciale moment in de wedstrijd. Ook toen in de slotfase de safetycar opnieuw de baan op moest, nadat twee Ferrari's elkaar uit de wedstrijd hadden gereden, was Verstappen de slimste en de snelste.

"Het liep allemaal perfect vandaag. Daar ben ik heel blij mee. Vooral de derde pitstop naar de zachte banden pakte strategisch heel goed uit. Dat was een geweldige keuze van het team", deelde Verstappen een groot compliment uit zijn helpers.

Max Verstappen in de armen van Red Bull-adviseur Helmut Marko

Omdat Charles Leclerc en Sebastian Vettel onderling met elkaar in gevecht gingen om de hegemonie binnen Ferrari en elkaar daardoor uit de wedstrijd reden, nam Verstappen de derde plaats in het WK-klassement over van de zondag puntloze Leclerc.

Vettel vond het onbegrijpelijk wat er in de slotfase op Interlagos gebeurde. "Het is dramatisch dat twee auto's de finish niet halen. We zitten binnenkort wel om de tafel om dit te bespreken", gaf de Duitser na zijn honderdste race voor Ferrari aan.

Voorsprong

Verstappen kwam het Ferrari-incident goed uit. "Ik kwam hier met veertien punten achterstand en begin de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi met elf punten voorsprong op Leclerc", keek Verstappen vol verwachting uit naar de slotrace over twee weken. "We gaan proberen die derde plaats in het WK te verdedigen. Dit weekeinde geeft in elk geval veel vertrouwen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl