Het logo van HP op het kantoor in Californië
NOS Nieuws

HP wijst miljardenbod van printerconcurrent Xerox af

Computer- en printerbedrijf HP zegt dat het een overnamebod van zo'n 33,5 miljard dollar van concurrent Xerox heeft geweigerd. De raad van bestuur stelt het niet eens te zijn met de schuldenberg die een overname zou opleveren.

Wel zegt HP dat het bedrijf ook wel degelijk voordelen ziet in een fusie en dat het openstaat om te bekijken welke andere mogelijkheden er zijn.

Bedrijven in de printerbranche hebben het moeilijk. Het aantal documenten dat uit de printers rolt, neemt af en de verplaatsing naar de cloud zorgt dat de verkopen van printers en inkt dalen.

Miljardair achter de schermen

Ook bevindt HP zich met de verkoop van laptops en pc's in een moeilijke markt. Het bedrijf benoemde onlangs een nieuwe topman, afkomstig van de printerdivisie, die flink in het personeelsbestand snijdt om de kosten te drukken.

Xerox is met een marktwaarde van 8 miljard dollar in omvang veel kleiner dan HP, dat op de beurs 29 miljard dollar waard is. De overnamepoging zou vooral het werk zijn van de 83-jarige miljardair Carl Icahn, die als investeerder aandelen van beide bedrijven in handen heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl