Harry Winks

Engeland wint ook laatste groepswedstrijd en wordt groepshoofd op EK

Engeland heeft de succesvolle EK-kwalificatie afgesloten met een 4-0 zege op Kosovo in Pristina. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate was al zeker van de eerste plaats in groep A, maar gaat door de winst in Kosovo nu ook als groepshoofd naar het EK.

Harry Winks opende met zijn eerste interlandgoal na ruim een half uur spelen de score in Pristina. De middenvelder van Tottenham Hotspur nam een pass van Alex Oxlade-Chamberlain direct mee en plaatste de bal bekeken in de hoek. Aanvoerder Kane schoot na een uur op de paal en besliste de wedstrijd in de 79ste minuut.

Daarna was het verzet van Kosovo gebroken en maakten invallers Marcus Rashford en Mason Mount ook nog een doelpunt. Engeland eindigde als poulewinnaar op 21 punten. Kosovo werd met 11 punten derde en krijgt een herkansing via de play-offs.

Tsjechië, ook al zeker van een EK-ticket, sloot de groepsfase af met een 1-0 nederlaag bij Bulgarije. Vasil Bozjikov maakte het doelpunt voor de thuisploeg, die in de play-offs nog een herkansing krijgt. Tsjechië pakte in acht pouleduels 15 punten.

5. Montenegro 8 3 3-22

Ook Frankrijk heeft zich met een zege in de laatste wedstrijd verzekerd van de groepswinst, maar dat levert geen status als groepshoofd op omdat zes andere groepswinnaars beter gepresteerd hebben.

De wereldkampioen won op bezoek bij Albanië met 2-0. Corentin Tolisso opende al na negen minuten de score in de honderdste wedstrijd onder bondscoach Didier Deschamps. Na een half uur stond de eindstand al op het bord door toedoen van Antoine Griezmann.

Turkije, dat net als Frankrijk al geplaatst was voor het EK, sloot de kwalificatie af met een 2-0 zege op Andorra. Beide goals kwamen op naam van voormalig FC Twente-speler Enes Ünal.