Chiara Tiddi van Kampong

SCHC gelijk, vrouwen Den Bosch pakken koppositie in hoofdklasse

SCHC is de gedeelde koppositie in de hockeyhoofdklasse bij de vrouwen kwijtgeraakt. De ploeg uit Bilthoven kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen Kampong, terwijl Den Bosch met 7-0 uithaalde tegen hekkensluiter HGC en nu alleen aan de leiding gaat.

Kampong, dat een stroeve seizoenstart achter de rug heeft, kwam op bezoek bij streekgenoot SCHC al na zeven minuten op voorsprong dankzij een fraaie backhand van international Malou Pheninckx, de aanvoerster en grote steunpilaar van de Utrechtse ploeg.

Amper kansen

De koploper ging uiteraard op zoek naar de gelijkmaker, maar creëerde amper kansen. Ginella Zerbo was dicht bij de 1-1, maar liet zich naar de zijkant drijven en schoot naast. Ook Milou Jaeger faalde in de afronding.

Na een half uur leek Kampong te ontsnappen toen Elzemiek Zandee de paal trof, maar de aansluitende strafcorner joeg Yibbi Jansen tegen de plank.

Vreugde na de Bilthovense treffer

Na rust zakte het spelpeil verder weg en viel er weinig te genieten voor de toeschouwers. Lisa Gerritsen had de patstelling kunnen doorbreken na een strafcorner van Kampong, maar zij maaide in kansrijke positie over de bal heen.

Hoog tempo

Den Bosch deed op eigen veld wat er verwacht mocht worden van een topclub: het walste in hoog tempo over hekkensluiter HGC heen. Al na elf minuten hadden Frédérique Matla en Noor Omrani gescoord, de laatste zelfs twee keer.

Nog voor rust voerde de vice-kampioen de stand op naar 5-0, ondanks een gemiste strafbal van Matla die haar inzet op de paal zag belanden. Ze verliet uiteindelijk wel het veld met een hattrick op haar naam. Met haar derde, uit een strafcorner, bepaalde ze in de 63ste minuut de eindstand op 7-0.

Landskampioen Amsterdam won thuis met 3-1 van Pinoké, dat vlak voor rust op gelijke hoogte was gekomen, maar na de pauze Felice Albers en Michelle Fillet de score naar 3-1 zag tillen.