Memphis Depay kust Quincy Promes
NOS Voetbal

NOS Voetbalpodcast #73: 'Niet vergeten uit welk diep dal je komt'

Presentator Arno Vermeulen kijkt in de NOS Voetbalpodcast #73 terug op de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noord-Ierland in Belfast met Arman Avsaroglu, Tom Egbers en Jeroen Elshoff, een wedstrijd die in 0-0 eindigde.

De nababbel begint met de vaststelling van gespreksleider Vermeulen dat Oranje dankzij de remise weliswaar de doelstelling - plaatsing voor het EK in 2020 - heeft behaald, maar dat er niet meteen een polonaisesfeer hing. Egbers gaat daarin mee. "Misschien klinkt het verwend, maar ik heb toch een licht-katerig gevoel na de wedstrijd van vanavond."

"Het was hartverwarmend om te zien hoe de Noord-Ieren met destructief spel Nederland enigszins konden ontregelen en ontmoedigen. Maar je hoopt dat, zoals in de voorgaande wedstrijden van Oranje, het doelpunt dan toch valt. En dat gebeurde niet. 0-0 is geen uitslag waar je vrolijk van wordt. Licht-katerig dus."

"Je hoopt natuurlijk op doelpunten en sprankelend spel", sluit Jeroen Elshoff, die op televisie het commentaar verzorgde, zich daarbij aan. "Een beetje naïef misschien, want dat heeft nog niemand bij Noord-Ierland kunnen laten zien de laatste jaren, want het is best een taaie tegenstander."

"Bij mij overheerst eigenlijk hetzelfde gevoel als de spelers van het Nederlands elftal hadden na afloop", gaat hij verder. "Het duurde een paar minuten na het eindsignaal voordat er een glimlach ontstond. Je zag bij de spelers toch wel iets van trots en blijdschap dat ze het EK hebben gehaald. Je moet niet vergeten uit welk diep dat je komt en dat laten verpesten door deze wat mindere wedstrijd."

Ter sprake komen onder meer de toch wel verrassende basisplaats voor Steven Berghuis en de vroege wissel van middenvelder Marten de Roon die plaats moest maken voor Davy Pröpper. En moeten - nu de gewenste kwalificatie een feit is - de AZ-talenten Calvin Stengs en Myron Boadu dinsdag een kans krijgen in de afsluitende groepswedstrijd in Amsterdam tegen Estland?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl