Beachvolleyballer Alexander Brouwer in actie
NOS Sport

Brouwer en Meeuwsen naar finale World Tour-toernooi in Mexico

De beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn bij het World Tour-toernooi in het Mexicaanse Chetumal hard op weg hun favorietenrol waar te maken. Het als eerste geplaatste duo wist zich via een zege op Trevor Crabb en Tri Bourne te verzekeren van een plek in de finale.

Heel veel problemen kenden Brouwer en Meeuwsen niet met de Amerikanen. Na twee vlotte sets had het Nederlandse koppel. zevende op de wereldranglijst, de klus geklaard: 21-15, 21-13.

In de eindstrijd stuiten ze opnieuw op twee Amerikanen: de als derde ingeschaalde Taylor Crabb - inderdaad de broer van Trevor - en Jacob Gibb.

Geen eindstrijd voor Meppelink/Keizer

Bij de vrouwen bleef voor Madelein Meppelink en Sanne Keizer de finale net buiten bereik. Het als tweede geplaatste duo moest het in de halve eindstrijd opnemen tegen de toernooifavorieten Taliqua Clancy en Mariafe Artacho uit Australië, maar kwam in de derde set net tekort: 22-20, 31-21, 14-16.

In de wedstrijd om de derde plaats komen Meppelink en Keizer te staan tegenover de als vierde geplaatste Talita Da Rocha Antunes en Taiana Lima uit Brazilië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl