Het Nederlands elftal onder 17 jaar
NOS Nieuws

De sport van zondag bij de NOS

Een bomvolle sportzondag. We blikken terug op de plaatsing van het Nederlands elftal voor het EK, Oranje onder 17 strijdt op het WK om het brons en er is wereldbeker schaatsen in Minsk. Ook is er aandacht voor Formule 1, MotoGP, paardensport en hockey.

Het Nederlands elftal plaatste zich zaterdag voor het eerst in tijden voor een groot eindtoernooi. In Studio Voetbal praten Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart, Arno Vermeulen en AZ-directeur Robert Eenhoorn uiteraard over die kwalificatie. Dat is om 22.30 uur te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Eerder op de dag bespreken data-analist Jan Bavinck en analyticus Robert Maaskant de selectie van Oranje in Langs de Lijn. Dat is vanaf 14.00 uur te volgen op NPO Radio1.

WK onder 17

Nog meer Oranje. Op het WK onder 17 strijdt Nederland om de derde plek. Om 19.00 uur is Frankrijk de tegenstander van Oranje. De wedstrijd is live te zien op NOS.nl, de NOS-app, NPO Nieuws, NPO Start en ons YouTube-kanaal.

Om 23.00 uur strijden Mexico en thuisland Brazilië om het goud. De finale is te volgen via NOS.nl en in de NOS-app.

Het schaatsprogramma van zondag

In Minsk wordt dit hele weekend geschaatst voor wereldbekerpunten. Vandaag staan onder anderen de 500 meter bij de mannen en de 1.000 meter bij de vrouwen op het programma. De wedstrijden zijn vanaf 13.10 uur live te volgen op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Verstappen in Brazilië

Dan is er ook aandacht voor gemotoriseerde sport. Op het circuit van Interlagos in Brazilië gaan om 18.10 uur de lampen op groen tijdens de voorlaatste Formule 1-race van seizoen. Max Verstappen start van poleposition.

De grand prix is te volgen via een liveblog op NOS.nl, de NOS-app en in Langs de Lijn op NPO Radio 1. Beelden van de race zijn te zien in het late journaal om 23.25 uur op NPO 1.

Van vier wielen naar twee. In Valencia staat de laatste race van het seizoen in de MotoGP-klasse op het programma. Een samenvatting is te zien in Studio Sport om 19.00 uur op NPO 1.

Jorge Lorenzo (32) rijdt zijn laatste race

Verder is er in Studio Sport aandacht voor hockey (Kampong - Oranje Rood), de wereldbekerwedstrijd paardensport in Stuttgart en de Zevenheuvelenloop. Een boksreportage van het eerste WBA-titelgevecht in Nederland is te horen in Langs de Lijn. De Nederlander Stephen Danyo vecht tegen Navid Mansouri.

Uitzendingen

13.00 uur Schaatsen: wereldbeker Minsk NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
19.00 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Nederland - Frankrijk (WK onder 17) NOS.nl, NOS-app, NPO Nieuws, NPO Start en YouTube
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.30 uur Studio Voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
23.00 uur Brazilie - Mexico (WK onder 17) NOS.nl en NOS-app

Deel artikel: