Het vliegtuig waarmee de zevenkoppige familie in Duitsland aankwam AFP

De Duitse politie heeft gisteravond een Syriëganger opgepakt bij haar aankomst in Frankfurt. Turkije stuurde de afgelopen dagen negen Duitse vermoedelijke IS'ers terug naar Duitsland. Eerder leek dat zij allemaal op vrije voeten zouden komen.

De openbaar aanklager zegt nu in een persbericht voldoende bewijs te hebben om de vrouw in drie zaken te verdenken van lidmaatschap van een terreurorganisatie.

Donderdag kwam al een zevenkoppige familie aan in Duitsland. Verder gaat het om twee vrouwen. Een van de vrouwen is nu opgepakt. De anderen niet, omdat er niet genoeg bewijs tegen hen is. Dat zou nog kunnen veranderen.

Volgens de Duitse autoriteiten heeft Nasim A. Duitsland in 2014 achter zich gelaten om naar Syrië te vertrekken. Daar zou ze zijn getrouwd met een IS-strijder, om vervolgens naar Irak te trekken. Ze zou daar een kalasjnikov-machinegeweer hebben gedragen en honderd dollar per maand betaald zijn om een IS-huis te onderhouden.

Daarna verhuisde de vrouw weer naar Syrië, waar ze volgens de Duitse aanklager ook een IS-huis onderhield. Begin dit jaar werd ze gearresteerd door Koerdische strijdkrachten.

STER reclame