Michael Bloomberg in 2018

Michael Bloomberg steekt 100 miljoen in anti-Trump-campagne

Miljardair Michael Bloomberg is van plan om 100 miljoen dollar in een online advertentiecampagne tegen de Amerikaanse president Trump te steken. Hoe de campagne er precies uitziet, wil het politieke team van Bloomberg niet zeggen.

De advertenties zijn gericht op Arizona, Michigan, Pennsylvania en Wisconsin. Dat zijn staten die Trump in 2016 won, maar waar hij het bij de presidentsverkiezingen komend jaar heel lastig kan krijgen.

De 77-jarige voormalige burgemeester van New York en oprichter van het mediaconcern dat zijn naam draagt, zei vorige week dat hij overweegt mee te doen in de race om de Democratische presidentskandidaat te worden. Volgens Forbes is hij 53 miljard dollar waard.

Jullie zullen een hoop Michael Bloomberg te zien krijgen.

Politiek adviseur Bloomberg

Bloomberg heeft nog niet uit de doeken gedaan of hij zich echt in de strijd gaat mengen. Hij zal volgens The New York Times met deze 100 miljoen in ieder geval degene zijn die het meeste uitgeeft.

Het bedrag voor de anti-Trump-campagne komt bovenop het geld dat eventueel gebruikt wordt voor zijn eigen kandidatuur. "We zullen andere advertenties hebben met Mike Bloomberg", zegt een politiek adviseur van de miljardair tegen de krant. "Jullie zullen een hoop Michael Bloomberg te zien krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl