NOS Voetbal

Talenten richten zich op na bittere pil: 'Willen met hele groep derde worden'

Tijd om te treuren is er eigenlijk niet. Oranje onder 17 heeft nog een missie op het WK in Brazilië. Zondag staat het duel om de derde plaats met Frankrijk op het programma. Het verdriet over de uitschakeling door Mexico in de strafschoppenserie speelt echter nog mee.

  • Doelpuntenmaker Regeer na gemiste strafschop: 'Mijn wereld stortte in'
  • Bondscoach Van der Veen: 'We willen derde worden'

"Mijn wereld stortte in", kijkt Youri Regeer een dag na de nederlaag terug op zijn roerige avond. Regeer zet Nederland in de tweede helft op 1-0, een marge die Oranje korte tijd later weer inleverde. In de strafschoppenserie is het Regeer die mist, waardoor Oranje het moet doen met de strijd om brons tegen Frankrijk.

Slaap

Regeer kon na de nederlaag moeilijk de slaap vatten. "Ik probeer het een plekje te geven. Het was een kans, een droom. Die gaat niet door", kijkt hij terug op de onfortuinlijke afloop van de halve finale. "Ik probeer het een plekje te geven, maar dat zal pas echt na het toernooi kunnen."

Aan bondscoach Peter van der Veen is het zijn taak zijn elftal weer op te laden voor het duel om brons. "Met mij gaat het inmiddels weer goed. Er zit een bepaalde teleurstelling in je lichaam, maar we moeten die teleurstelling snel achterlaten. We willen met de hele groep derde worden en deze reis fantastisch afsluiten", blikt hij alvast vooruit naar het duel met Frankrijk zondagavond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl