Teemu Pukki viert een doelpunt tegen Liechtenstein

Finland wint van Liechtenstein en gaat voor het eerst naar eindronde

Finland maakt komende zomer op het EK voor het eerst zijn opwachting op een groot international voetbaltoernooi. Finland, waar PEC-verdediger Thomas Lam de hele wedstrijd op de bank bleef, won thuis met 3-0 van Liechtenstein en is zeker van plek twee in groep J.Jasse Tuominen schoot de Finnen in de eerste helft op voorsprong en na rust bracht topscorer Teemu Pukki zijn ploeg met twee goals (waarvan een uit een penalty) in veilige haven.

In Helsinki is het feest. Fins international, en speler van PEC Zwolle, Thomas Lam vertelt in Langs de Lijn en Omstreken hoe hij samen met zijn teamgenoten op weg is naar een club om deze unieke prestatie te vieren.

Met negen goals speelde Pukki een hoofdrol in de kwalificatie. Alleen Cristiano Ronaldo (10 doelpunten), Harry Kane en Eran Zahavi (beiden 11) maakten er meer.

Van 't Schip wint met Griekenland, Italië van Bosnië

Griekenland won in Jerevan met 1-0 van Armenië. De ploeg van bondscoach John van 't Schip was al kansloos voor het EK. Griekenland maakt nog wel kans om via de play-offs naar het EK te gaan, maar is daarvoor wel afhankelijk van de prestaties van andere landen.

Italië won ruim van Bosnië en Herzegovina. In Zenica boekte de formatie van bondscoach Roberto Mancini een 3-0 zege. De Italianen, die vorig jaar ontbraken op het WK in Rusland, hadden zich al geplaatst voor de eindronde van 2020.

Voor de favoriet maakten Francesco Acerbi, Lorenzo Insigne en Andrea Belotti de doelpunten.