ANP
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Gedupeerden met 'oude aardbevingsschade' krijgen extra vergoeding NAM

Er komt toch extra geld voor mensen die het herstel van de aardbevingsschade aan hun huis niet helemaal hebben kunnen betalen met het geld dat ze eerder kregen van de NAM. Het bedrijf is bereid om het bedrag dat mensen tekortkwamen alsnog over te maken.

Het gaat om schadegevallen die zijn gemeld voor 31 maart 2017 en die dus nog zijn afgehandeld door de NAM zelf. Nu is de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen verantwoordelijk voor de afhandeling van schade.

De Tweede Kamer liet onlangs onderzoek doen naar 6000 oude schadezaken. Daaruit bleek dat bijna twee derde van de eigenaren niet genoeg geld heeft gekregen om de schade aan hun huis te herstellen. Die mensen komen nu in aanmerking voor een extra vergoeding, mits ze kunnen aantonen dat de herstelkosten hoger uitvielen.

"Mensen moeten het verschil kunnen laten zien tussen wat zij hebben betaald en wat ze van ons hebben gekregen", zegt een NAM-woordvoerder tegen RTV Noord. De facturen die kunnen dienen als bewijs moeten wel van voor 1 oktober 2019 zijn.

De maatschappij besloot extra geld te geven aan gedupeerden na een verzoek van de commissaris van de koning René Paas en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Advertentie via Ster.nl