De politie probeert aanhangers van Guaidó en Maduro uit elkaar te houden voor de ambassade in Braslia
NOS Nieuws

Aanhangers Guaidó bestormen Venezolaanse ambassade in Brasilia

Aanhangers van de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó hebben de ambassade van Venezuela in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia bezet. Ambassademedewerkers die Guaidó steunen zouden hen hebben binnengelaten.

Later slaagden vertegenwoordigers van de Venezolaanse president Madura erin het gebouw weer binnen te komen. Brazilië heeft onderhandelaars gestuurd om de patstelling in de ambassade te doorbreken.

De bezetting was een initiatief van de diplomatieke vertegenwoordigster van Guaidó in Brazilië, Maria Teresa Belandria, die al tien maanden geen toegang kreeg tot de ambassade en al die tijd in een hotel in Brasilia bivakkeerde.

Buiten de ambassade raakten aanhangers van Guaidó en Maduro slaags, tot de Braziliaanse politie erin slaagde de partijen uit elkaar te halen.

BRICS-bijeenkomst

In Brasilia is een top begonnen van de zogenoemde BRICS-landen: Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. De Russische president Poetin en de Chinese president Xi Jinping zijn daarbij aanwezig. Zij steunen de Venezolaanse president Maduro, terwijl de Braziliaanse president Bolsonaro Guadió heeft erkend als de leider van Venezuela.

Guaidó riep zich in januari uit tot interim-leider van het land. Hij werd al snel door onder meer de VS en het Europees Parlement erkend als de nieuwe president van Venezuela. President Maduro weigert te vertrekken. Venezuela is onder zijn leiding in een diepe humanitaire en economische crisis beland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl