ANP

Drie jongens van 17 jaar oud zijn aangehouden voor de gewelddadige beroving van een homoseksuele man in Bilthoven. Hij was gelokt met een nepdate.

De 47-jarige man uit Soest had via de homo-datingapp Grindr afgesproken met een jongen die zich 'Bashu' noemde. Na enige tijd kwamen vijf jongens die hem mishandelden en hem beroofden van zijn geld, telefoon en bankpas.

Vorige week deed de politie een oproep aan getuigen om zich te melden. Mede dankzij vijf binnengekomen tips zijn nu drie jongens uit Zeist en Bilthoven aangehouden, meldt RTV Utrecht.

Bende?

De politie sprak eerder van een mogelijke bende die het gemunt lijkt te hebben op homoseksuele slachtoffers. Reden was dat een getuige een dag voor de beroving van de man uit Soest, een jongen tegen het lijf liep met een vergelijkbaar verhaal.

Het slachtoffer van die eerdere beroving is nog altijd niet bekend. De politie vraagt de man om zich te melden. "Ben jij op 15 augustus slachtoffer geworden van een beroving in Bilthoven? Laat dan van je horen." De politie belooft "zorgvuldig en discreet" met het verhaal om te gaan.

STER reclame