ANP

Boerenorganisatie Agractie wil morgen opnieuw protesteren in Den Haag. De beweging roept boeren op om rond 11.15 uur naar het Catshuis te komen.

Een tiental boeren en afgevaardigden van enkele landbouworganisatie hebben daar morgenochtend een overleg met premier Rutte en landbouwminister Schouten. Het duo wil met de boeren praten over het stikstofbeleid.

Agractie Nederland, dat ook mede-organisator was van de grote demonstraties van vorige maand in Den Haag, ontving naar eigen zeggen in eerste instantie geen uitnodiging van premier Rutte en riep daarom op tot een nieuwe manifestatie in Den Haag. Ook LTO Nederland en FarmersForce kregen geen uitnodiging. Later gebeurde dat alsnog.

"Rutte heeft het landbouwcollectief op het laatste moment uitgenodigd, nadat berichten over onze demonstratie in de media verschenen", zegt Ingrid de Sain van Agractie. "Daarom gaat de demonstratie morgen gewoon door."

Volgens De Sain moet het landbouwcollectief de gesprekspartner zijn van de regering, niet de individuele boeren. "We willen premier Rutte en minister Schouten duidelijk maken dat het landbouwcollectief bij de gesprekken moet worden betrokken om tot gedegen beleid te komen. We hebben lang genoeg gepleisterd, het is tijd voor een langetermijnvisie."

De Sain verwacht morgen zo'n 120 trekkers en 300 boeren in Den Haag.

STER reclame