ANP

Het slechte weer heeft geleid tot een van de drukste avondspitsen van het jaar. Volgens de ANWB stond er op het hoogtepunt bijna duizend kilometer file. Vooral rond Amsterdam was het drukker dan normaal.

"Deze avondspits staat op plaats acht van drukste spitsen van 2019 tot nu toe", laat de ANWB weten. Vanuit het westen trekken buien over het land, waarbij kans is op hagel, onweer en windstoten. "De regen viel op het verkeerde moment en op de verkeerde plekken", zegt de ANWB.

Ook de ochtendspits van morgen kan door slecht weer drukker worden dan anders.

Sint-Maarten

Ook veel kinderen die vanwege Sint-Maarten zingend langs de deuren laten gaan om snoep op te halen zullen rekening moeten houden met guur herfstweer.

Sint Maarten in Utrecht Wilco Tielemans

Verder was de zogeheten Mercuriusovergang niet te zien. Meerdere sterrenwachten wilden publiek welkom heten zodat mensen door een telescoop konden zien hoe de planeet Mercurius voor de zon langs trekt, maar door de bewolking zagen ze ervan af.

De Mercuriusovergang begon om 13.36 uur. Mercurius was een klein stipje voor de zon. Om 16.53 uur ging de zon onder, met Mercurius ervoor. De vorige keer dat de overgang te zien was, was op 9 mei 2016. Liefhebbers moeten lang wachten op de volgende mogelijkheid: die is pas op 13 november 2032.

STER reclame