Pro Shots
NOS Voetbal

VVV-Venlo ontslaat trainer Maaskant: 'Geen vertrouwen meer in Robert'

VVV-Venlo heeft trainer Robert Maaskant ontslagen. Ook het contract met assistent-trainer Raymond Libregts is ontbonden, zo laat de Limburgse club weten. "De slechte sportieve resultaten in de afgelopen periode liggen daaraan ten grondslag", aldus de verklaring.

Het ontslag volgt op de 6-1 nederlaag van VVV, afgelopen zaterdag op bezoek bij Heracles Almelo. De club verloor dit seizoen tien van de dertien eredivisieduels en staat op de voorlaatste plaats in de eredivisie. In het KNVB-bekertoernooi werd VVV in de eerste ronde uitgeschakeld door de amateurs van Groene Ster.

Valckx: 'Vertrouwen in Robert was weg'

Technisch directeur Stan Valckx baalt dat hij samen met het bestuur van VVV dit besluit heeft moeten nemen. "We hebben de afgelopen weken nog het vertrouwen in Robert uitgesproken", reageert hij tegen L1.

"We zagen dat de spelers tegen Feyenoord een goede reactie gaven, qua strijdwijze, bezieling en passie, maar vervolgens word je met 6-1 bij Heracles afgeschoten. We hebben nu niet meer het vertrouwen dat Robert het tij kan keren", aldus Valckx.

Bekijk hieronder de reactie van Stan Valckx over het ontslag van trainer Robert Maaskant:

VVV is de tweede club die dit eredivisieseizoen op zoek moet naar een nieuwe trainer. Eind vorige maand stapte Jaap Stam op bij Feyenoord. Dick Advocaat nam het stokje in Rotterdam over.

Maaskant zag nog perspectief

Maaskant tekende afgelopen zomer een tweejarig contract bij VVV, waar hij de opvolger was van Maurice Steijn die aan de slag ging in de Verenigde Arabische Emiraten.

Na de nederlaag bij Heracles zei Maaskant nog perspectief te zien bij VVV, "maar niet met dezelfde namen".

Zaterdag: Maaskant ziet nog perspectief bij VVV 'met andere namen'

VVV-Venlo was de dertiende club waar de 50-jarige Maaskant werkzaam was als trainer of technisch directeur en de vijfde waar hij is ontslagen.

Eerder stond hij onder contract bij Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, RBC, Willem II, MVV, NAC Breda, Wisla Krakau, Texas Dutch Lions, FC Groningen, Dinamo Minsk, Columbus Crew en Almere City.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl