Paulo Dybala viert zijn treffer

Invaller Dybala schiet Juventus langs sterk AC Milan

Juventus heeft in de Serie A de koppositie weer heroverd op Internazionale. De ploeg uit Turijn won thuis moeizaam van AC Milan: 1-0.

Matthijs de Ligt keerde terug in de basis van Juventus. De verdediger moest eerder deze week het Champions League-duel met Lokomotiv Moskou (2-1 winst) aan zich voorbij laten gaan vanwege een enkelblessure, die hij had opgelopen in de derby tegen Torino.

Milan, de nummer veertien van Italië, liet zich gelden in Turijn en creëerde tal van kansen. De productie van Juventus was voor rust matig. Na rust ging de 'Oude Dame' nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt.

Dat deed de ploeg echter zonder Cristiano Ronaldo. De Portugese superster werd vroeg in de tweede helft vervangen door Paulo Dybala. En juist Dybala wist een kwartier voor tijd de enige treffer van de wedstrijd te scoren na een knappe slalom.

Juventus heeft na twaalf speelronden één punt meer dan Internazionale.

AS Roma

AS Roma, met Justin Kluivert in de basis, verloor voor het eerst sinds september een competitiewedstrijd. Parma toonde zich met 2-0 te sterk. Zodoende lieten de Romeinen de kans liggen om de derde plaats te veroveren. AS Roma staat nu zesde met tien punten achterstand op koploper Juventus.