Kampong en Amsterdam delen winst en verlies

Hockeymannen Kampong verslaan Amsterdam in doelpuntenfestijn

De hockeyers en hockeysters van Amsterdam vertrekken met gemengde gevoelens uit Utrecht. Waar de hockeyvrouwen met 2-0 wonnen van Kampong, verloren de mannen met 4-3 van de ploeg uit Utrecht.

Het duel bij de mannen kende een wervelende start. Dankzij doelpunten van Tanguy Cosyns en Valentin Verga kwam Amsterdam al heel snel op voorsprong in Utrecht.

Na vier minuten stond er 0-2 op het scorebord en Boet Phijffer maakte er na vijf minuten hockeyen 1-2 van. Kampong kwam daarna op stoom. Dankzij doelpunten van Jip Janssen, weer Phijffer en een strafcorner van Janssen boog Amsterdam de achterstand om in een 4-2 voorsprong.

Cosyns deed in de slotfase nog iets terug voor de bezoekers en maakte er 4-3 van.

6. Oranje-Rood 8-13 12. Almere 8-1

De vrouwen van Amsterdam waren wel succesvol in Utrecht. Zij boekten namelijk hun 600ste overwinning in de hockeyhoofdklasse. Dankzij twee doelpunten van Eva de Goede won Amsterdam met 2-0 van Kampong.

Nog voordat het duel was begonnen, was er al commotie in Utrecht. Omdat het hoofdveld nog bevroren was, verhuisde het duel naar een ander veld, waar op dat moment Jong Dames 3 speelde tegen Naarden.

Eva de Goede in actie voor Amsterdam in de hoofdklasse

De hockeysters van Jong Dames 3 wilden net een strafcorner nemen, toen de speelsters van de eerste elftallen van Kampong en Amsterdam gewoon het veld opliepen, de sproeiers aangingen en de wedstrijd werd beëindigd. Dat duel werd opmerkelijk genoeg wel vervolgd op het hoofdveld.

Op veld 9 moesten Kampong en Amsterdam in het eerste kwart even wennen. Het spel van beide ploegen was rommelig en kansen werden er amper gecreëerd. Dat was in het geval van Amsterdam ook niet verwonderlijk.

De Goede op dreef

De landskampioen kampte met blessures en speelde zonder Charlotte Vega, Marijn Veen, Maria Verschoor, Kimberly Thompson en de zwangere Kelly Jonker. Het was aanvoerder Eva de Goede die haar ploeg op sleeptouw nam.

In het tweede kwart was ze trefzeker met haar backhand en na rust mikte ze de bal in de lange hoek: 0-2. In het vervolg van het derde kwart zette Kampong nog wel even aan, kreeg nog een paar strafcorners, maar dankzij een uitstekend keepende Anne Veenendaal werd er niet gescoord door Kampong.