Ramy Bensebaini viert de 1-0 tegen Werder Bremen
NOS Voetbal

Gladbach zeker tot december aan kop in Bundesliga, Klaassen mist penalty

Borussia Mönchengladbach heeft zijn koppositie in de Bundesliga verstevigd. Mede door een misser van Davy Klaassen werd het duel met Werder Bremen nooit spannend (3-1).

Zestienvoudig international Klaassen is in Bremen weer helemaal opgebloeid en denkt hardop aan een terugkeer in Oranje. Nu maakte hij echter geen goede beurt door op een belangrijk moment een penalty te missen. Yann Sommer stopte vlak na rust de inzet van Klaassen, die later nog geel kreeg.

Gladbach stond al met 2-0 voor dankzij Ramy Bensebaini (kopbal) en Patrick Herrmann (knappe intikker), toen de bezoekers via Klaassen een uitgelezen kans kregen terug te komen in het duel. Herrmann was een paar minuten later aan de overkant met een knal wel trefzeker, voordat Leonardo Bittencourt de eer nog redde.

Opmars

Door de overwinning is Gladbach steviger aan kop komen te staan in Duitsland, met vier punten voorsprong op Bayern, dat zaterdag met 4-0 van Borussia Dortmund won, en Leipzig. Door de interlandbreak zijn 'Die Fohlen' nu tot december verzekerd van de eerste plaats.

Die opmars onder trainer Marco Rose is opmerkelijk, want na vijf kampioenschappen in de jaren zeventig was de club deze eeuw ver afgezakt.

Afgelopen zomer werd sterspeler Thorgan Hazard nog voor 25 miljoen euro verkocht aan Borussia Dortmund en zonder aankopen van vergelijkbare orde wist Gladbach dit seizoen zeven van de laatste acht competitieduels te winnen.

Leverkusen wint, maar verliest Havertz

Leverkusen verloor vorige week nog van Borussia Mönchengladbach (1-2), maar de ploeg van Peter Bosz maakte zondag een einde aan een reeks van vier competitiewedstrijden zonder overwinning.

Karim Bellarabi werd in de 25ste minuut matchwinner in de uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg, waar Wout Weghorst in de basis stond. Ver in blessuretijd stelde Paulinho de 0-2 zege veilig.

Peter Bosz (r) ziet Kai Havertz van het veld lopen

Tegenvaller voor Leverkusen was het uitvallen van Kai Havertz. De 20-jarige middenvelder greep vlak voor rust naar de achterkant van zijn linkerdijbeen en moest worden vervangen. Mogelijk komt voor Havertz zijn selectie voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden van Duitsland tegen Wit-Rusland en Noord-Ierland in gevaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl