Thomas Müller ANP

Bayern München heeft Der Klassiker tegen Borussia Dortmund simpel gewonnen. Door de 4-0 zege rukt de kampioen op naar de gedeelde tweede plaats in de Bundesliga.

De laatste vier thuisduels met Borussia leverden een doelsaldo op van 20-1. En ook nu werd het krachtsverschil omgezet in goals. Waar Borussia pas na een uur zijn eerste kans kreeg, dartelde Bayern, na een timide start, over het veld.

De held van de avond was, zoals zo vaak, Robert Lewandowski. De Pool scoorde tweemaal en is nu de enige speler die in de eerste elf Bundesliga-duels het net vond. Hij maakte daarin 16 goals, ook een record.

In het kader van het dertigjarig jubileum van de val van de Muur, werd er voor het duel Hertha BSC - RB Leipzig een muur opgetrokken EPA

Interim-coach Hansi Flick, die de plaats inneemt van de ontslagen Nico Kovac, keek bij z'n debuut in de competitie tevreden toe. Na afloop kwam er goed nieuws van het Bayern-bestuur: "We zullen tot nader order met hem doorgaan. Hij heeft het heel goed gedaan. We zijn erg tevreden", aldus bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

Bayern steeg door de zege naar de derde plaats en bleef in punten gelijk staan met RB Leipzig, dat eerder op de dag Hertha BSC versloeg in Berlijn: 2-4.

De Muur

In het Oost-Duitse onderonsje, dat in het teken stond van de val van de Muur, zaterdag precies dertig jaar geleden, was er een hoofdrol weggelegd voor de Nederlander Karim Rekik.

Karim Rekik (Hertha BSC) speelde een ongelukkige wedstrijd; hij veroorzaakte een strafschop en later ging een bal via zijn lichaam het eigen doel in EPA

De verdediger van de Berlijnse club veroorzaakte de strafschop waardoor Leipzig op gelijke hoogte kwam én zag vlak voor de rust de bal via zijn lichaam in het eigen doel verschijnen. Na rust liep Leipzig uit naar 1-4, alvorens Davie Selke nog iets terugdeed.

Gladbach en Leverkusen zondag in actie

Borussia Mönchengladbach, dat voor aanvang van de elfde speelronde aan de leiding ging in de Bundesliga, komt zondag pas in actie tegen Werder Bremen. Verder staan de nummers 7 en 8 tegenover elkaar, SC Freiburg en Eintracht Frankfurt, en de nummers 9 en 10, VfL Wolfsburg (met spits Wout Weghorst) en Bayer Leverkusen (met coach Peter Bosz).

STER reclame