Sven Botman redde vorige week een punt voor Heerenveen Pro Shots

Drie voetbalpotjes in de eredivisie, de rugbyinterland tussen de mannen van Nederland en Oekraïne en een vooruitblik op de EK veldrijden van morgen vormen de hoofdingrediënten van deze sportzaterdag.

Nadat Vitesse en FC Groningen gisteravond het spits hebben afgebeten, wordt vanavond speelronde 13 in de eredivisie vervolgd met drie wedstrijden.

Om 18.30 uur trappen sc Heerenveen en Sparta als eerste af, waarna Fortuna Sittard-ADO Den Haag (19.45 uur) en Heracles-VVV-Venlo (20.45) de avond compleet maken.

De wedstrijden zijn zoals gewoonlijk op de voet te volgen via het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en via flitsen op NPO Radio 1. Samenvattingen van de drie duels zijn te zien in de Studio Sport-uitzending van 22.51 uur op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Europe Trophy

Eerder op de dag spelen de Nederlandse rugbyers onder de nieuwe bondscoach Zane Gardiner in Amsterdam hun eerste wedstrijd van het nieuwe Europe Trophy-seizoen. Tegenstander van Oranje, dat aast op promotie naar de Championship, is het gepromoveerde Oekraïne.

Beelden van de interland zijn te zien in het Sportjournaal van 18.45 uur op NPO 1 en in Studio Sport om 23.37 uur op NPO 1, NOS.nl en in de app.

In die beide uitzendingen wordt ook vooruitgeblikt op de EK veldrijden die morgen plaatsvinden in het Italiaanse Silvelle. Mathieu van der Poel en Annemarie Worst verschijnen daar als titelverdediger aan de start.

Uitzendingen van vandaag

18.00 uur Liveblog eredivisie NOS.nl en NOS-app
18.50 uur Sportjournaal NPO 1
19.00 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.51 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
23.37 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER reclame