Jürgen Locadia

Locadia schiet Hoffenheim in 98ste minuut naar winst en tweede plaats

Het Hoffenheim van trainer Alfred Schreuder draait op volle toeren in de Bundesliga. De club won dankzij een strafschop van Brighton-huurling Jürgen Locadia de uitwedstrijd tegen FC Köln (1-2) en stijgt daarmee naar de tweede plaats.

Jhon Córdoba hielp Köln na 34 minuten nog op 1-0 met een harde diagonale pegel. Hoffenheim kwam vlak na rust op gelijke hoogte na een fijne combinatie tussen Sebastian Rudy en Sargis Adamyan, die na een hoge voorzet beheerst afrondde.

Locadia bestand tegen de druk

Adamyan was ook betrokken bij de winnende treffer voor Hoffenheim. De Armeniër werd diep in blessuretijd door Dominick Drexler in de zestien tegen de grond gewerkt: strafschop. Locadia was vervolgens tegen de druk bestand en schoot in de 98ste minuut gedecideerd binnen.

De oud-PSV'er was daarmee voor de derde opeenvolgende wedstrijd trefzeker voor Hoffenheim, dat nu zes duels (vijf in de competitie, een in de beker) op rij heeft gewonnen.