Atlético-keepster Sari van Veenendaal keert een schot tegen Spartak Subotica EPA

De loting voor de kwartfinales van de Champions League bij de vrouwen heeft een Spaans onderonsje tussen Barcelona en Atlético Madrid opgeleverd. Ofwel, de ploeg van de van blessures herstellende Oranje-internationals Stefanie van der Gragt en Lieke Martens tegen de onlangs tot 's werelds beste keepster verkozen Sari van Veenendaal.

Het is lang niet de enige confrontatie met Nederlandse inbreng. Titelhouder Olympique Lyonnais, de club van Shanice van de Sanden, werd gekoppeld aan Bayern München, waar Lineth Beerensteyn en doelvrouw Jacintha Weimar onder contract staan.

Topscorer Miedema

Arsenal kan met Daniëlle van de Donk, Jill Roord en Vivianne Miedema - topscorer met tien doelpunten van het toernooi - zelfs drie Oranje-klanten opstellen tegen Paris Saint-Germain. De Franse ploeg doet het zonder Nederlanders op de spelerslijst.

Dat geldt ook voor Glasgow City dat het moet opnemen tegen het VfL Wolfsburg van Dominique Bloodworth. De Duitse formatie was in de vorige ronde een flink maat te groot voor FC Twente.

De eerste wedstrijden worden gespeeld op 24 en 25 maart, waarna op 1 en 2 april de returns volgen. De finale is op 24 mei in Wenen.

Loting kwartfinales Champions League vrouwen

Atlético Madrid - Barcelona
Olympique Lyonnais - Bayern München
Glasgow City - VfL Wolfsburg
Arsenal - Paris Saint-Germain
Eerste duel op 24 of 25 maart, return op 1 of 2 april

Loting halve finales Champions League vrouwen

Arsenal/PSG - Lyon/Bayern
Glasgow/Wolfsburg - Atlético/Barcelona
Eerste duel op 25 of 26 april, return op 2 of 3 mei

STER reclame