De Oranje-vrouwen versloegen Turkije in september met 3-0 ProShots

Het wordt een vrijdag vol voetbal. Ronald Koeman maakt zijn selectie bekend voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden, de Oranjevrouwen moeten in Turkije aan de bak voor hun EK-kwalificatieduel en we bereiden ons voor op de dertiende speelronde van de eredivisie.

Rond 11.30 uur begint het liveblog 'Warming-up' op NOS.nl en in de NOS-app om alle wetenswaardigheden van het eredivisieweekend op een rij te zetten. Zo zijn we aanwezig bij de persconferentie van Ajax in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht van aanstaande zondag.

Welke spelers roept Koeman op?

Terwijl de Amsterdammers zich opmaken voor het duel met de nummer vier van de eredivisie, begint bondscoach Ronald Koeman met zijn voorbereiding op de volgende twee duels in de kwalificatie voor het EK.

Ronald Koeman ANP

Hij maakt zijn selectie bekend voor de wedstrijden tegen Noord-Ierland (16 november in Belfast) en Estland (19 november in Amsterdam). Oranje heeft tegen Noord-Ierland aan een gelijkspel genoeg om zich te kwalificeren voor het Europees kampioenschap in 2020. Welke spelers Koeman oproept, is te lezen op Teletekst, NOS.nl en in de app.

Oranjevrouwen

De sportvrijdag kleurt nog meer Oranje. In de Turkse stad Izmir nemen de Nederlandse voetbalvrouwen het in de EK-kwalificatie op tegen Turkije. Oranje trapt om 17.00 uur af.

De wedstrijd is te volgen via het liveblog en flitsen op NPO Radio 1, beelden zijn te zien in het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) en in Nieuwsuur (22.30 uur, NPO 2).

Eredivisie

Vitesse treedt om 20.00 uur aan tegen FC Groningen. Dat duel is te volgen via flitsen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 en in het liveblog op NOS.nl en in de app. De samenvatting van de wedstrijd is te zien in Eredivisie op Vrijdag om 22.25 uur op NPO 1, NOS.nl en in de app.

Uitzendingen vrijdag 8 november

13.00 uur Lunchjournaal NPO 1
11.30 uur Liveblog 'Warming-up' NOS.nl en NOS-app
17.00 uur Liveblog EK-kwalificatie Oranje-vrouwen NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.00 uur Nieuwsuur NPO 2
22.25 uur Eredivisie op Vrijdag NPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER reclame