Teleurstelling bij Feyenoord
NOS Voetbal

Feyenoord schiet weinig op met gelijkspel tegen Young Boys

Feyenoord is in de Europa League niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Young Boys. De ploeg van Dick Advocaat schoot daarmee weinig op in de strijd om Europese overwintering.

Zonder de geschorste Leroy Fer, die op het middenveld werd vervangen door Renato Tapia, begon Feyenoord sterk aan het duel.

Luis Sinisterra schoot uit de draai naast en had daarbij de pech dat de bal van richting werd veranderd door Young Boys-verdediger Frederik Sörensen. In de tegenstoot verijdelde Rick Karsdorp een schietkans van Christian Fassnacht.

Na ruim een kwartier mocht Steven Berghuis vanaf elf meter aanleggen, nadat Ridgeciano Haps was gevloerd door Jordan Lotomba. Berghuis schoot de strafschop onberispelijk binnen.

Bekijk hieronder interviews met Dick Advocaat, Jens Toornstra en Rick Karsdorp.

In het restant van de eerste helft kregen beide ploegen kansjes, maar Feyenoord ging uiteindelijk met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na de onderbreking ontsnapten de Rotterdammers aanvankelijk aan de gelijkmaker. Eerst viel een bal, getoucheerd door Edgar Ié, op de bovenkant van de lat en even later knalde Roger Assalé uit de draai over.

Naarmate de tijd vorderde leek een zege binnen handbereik voor Feyenoord, maar de 1-1 viel alsnog. Na een korte klutssituatie belandde de bal voor de voeten van Marvin Spielmann, die Kenneth Vermeer kansloos liet.

Mogelijkheden

Feyenoord, dat weinig aan een gelijkspel had, maakte in de slotfase jacht op de 2-1. Verder dan mogelijkheden voor Orkun Kökçü en Nicolai Jørgensen kwam de formatie van Dick Advocaat niet. Aan de overzijde miste Spielmann in kansrijke positie.

In dezelfde groep klopte Rangers het bezoekende FC Porto met 2-0. Feyenoord ontvangt eind november Rangers en moet dan winnen om nog kans te maken op Europese overwintering.

Stand in groep G

1. Young Boys 4-7
2. Rangers 4-7
3. Feyenoord 4-4
4. FC Porto 4-4

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl